фото: facebook.com/ukr.embassy.usa

Про це повідомляється на сторінці Посольства України в США.

"Сенат штату Каліфорнія у присутності Посла України в США Валерія Чалого ухвалив резолюцію з нагоди відзначення 24 серпня 2016 року Дня незалежності України", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Сенат Каліфорнії підтримує проведення заходів з відзначення у цьому штаті Дня незалежності України.

Відео дня

Документ відзначає значний внесок американців українського походження у розвиток Каліфорнії. 

Читайте такожУкраїна в найближчі дні отримає партію військової допомоги США, на "Джавеліни" поки може не чекати - Пайєтт

"Підтримана резолюція відзначає значний внесок американських громадян українського походження у збагачення політичного, економічного та культурного надбання Каліфорнії", - зазначили у диппредставництві.

"У цьому документі також йдеться про спокінвічну боротьбу українського народу за свободу і незалежність та досягнення демократичних ідеалів, що залишається актуальним і на нинішньому етапі розбудови України", - зазначили у Посольстві.

Також, на Facebook-сторінці Посольства України в США повідомляється, що своїм рішенням Асамблея штату Каліфорнія встановила 26 листопада 2016 року Днем пам'яті жертв Голодомору. 

Читайте такожУ Конгресі поки немає консенсусу в питанні надання Україні летальної зброї - сенатор

"Ухвалення законодавчим органом Каліфорнії такої резолюції є важливим знаком солідарності з українським народом у його прагненні відновити історичну правду та зберегти пам'ять про мільйони безвинних жертв радянського тоталітарного режиму, що особливо важливо у час, коли наша держава продовжує боротися проти агресії з боку Росії", - підсумували в українському Посольстві.