Сарган: Наверное, кто-то неверно истолковал слова Луценко / Фото УНИАН

Про це УНІАН заявила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

“Інформація не відповідає дійсності. Напевно, хтось неправильно зрозумів і витлумачив слова Юрія Луценка, сказані ним на вчорашній прес-конференції", - сказала Сарган.

Раніше видання ZN.UA з посиланням на джерело в ГПУ повідомило, що Януковичу відмовили у клопотанні про очній ставці з керівниками держави.

Відео дня

"Клопотання отримано нами ще кілька днів тому, сьогодні ми відмовили. Для того, щоб проводити одночасний допит необхідно мати попередні показання осіб. Янукович, як відомо, свідчення ще не дав", - сказало джерело в ГПУ.

Читайте такожГроші з "чорної каси" ПР отримували ВО "Свобода" та американський журналіст Ларрі Кінг - нардеп

Він нагадав, що Генпрокуратура направила вже 3 запити в Російську Федерацію про встановлення місцезнаходження Януковича для проведення його допиту, а також 6 запитів щодо його затримання та екстрадиції в Україну, однак всі запити залишилися без відповіді. Від допиту в українському посольстві в РФ Янукович теж відмовився.

Як повідомляв УНІАН, за словами адвоката Віталія Сердюка, екс-президент Янукович зажадав від Генпрокуратури провести одночасний допит його і президента України Петра Порошенка, екс-прем'єра Арсенія Яценюка, голови Верховної Ради Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка, секретаря РНБО Олександра Турчинова та інших посадових осіб, яких прокуратура викликала для дачі свідчень у справі Майдану. При цьому Сердюк зазначив, що Янукович готовий дати очну ставку в режимі відеоконференції.

18 серпня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що готовий організувати Януковичу очну ставку з керівниками держави у разі його прибуття в Київ.