Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу у Києві заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Він зазначив, що, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, існує два варіанти розвитку подій: добровільна явка підозрюваних чи їхнє заочне засудження.

Читайте такожДо відповідальності за участь у війні проти України вже притягнуто 39 росіян – Луценко

Відео дня

«Процедура притягнення до відповідальності передбачає два варіанти — або добровільна явка підозрюваних на територію України для дачі показів, або їхнє заочне засудження, яке було встановлено під час голосування за зміни до Кримінального процесуального кодексу України. І той, і той варіанти ми розглядаємо як прийнятний для притягнення до відповідальності людей, які розв'язали агресивну війну й окупацію частини території України”, - сказав Луценко.

Крім того, Луценко додав, що за декілька тижнів вищезгадані військовослужбовців РФ будуть оголошені в міжнародний розшук, оскільки законодавство не дозволяє оголошувати особу відразу в міжнародний розшук.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Луценко заявив, що Генеральна прокуратура України повідомила про підозру 18 представникам російської влади та керівництва збройних сил РФ у вчиненні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України та громадської безпеки, миру та міжнародного правопорядку.

При цьому Луценко запропонував 18 російським високопосадовцям добровільно приїхати на допит у Генпрокуратуру України.