Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час акції на підтримку кримінально переслідуваного в Криму заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова на Майдані Незалежності в Києві.

“На засіданні Меджлісу кримськотатарського народу днями ми будемо ухвалювати рішення щодо того, якими мають бути в найближчі місяці наші дії для того, щоб вся Україна, а не лише кримські татари, змусила світ і світових лідерів повернутися до України, повернутися до питання відновлення українського суверенітету на півострові”, - сказав Чубаров.

За його словами, “наші товариші мають деякі дуже оригінальні пропозиції, ми розглянемо їх”.

Відео дня

Читайте такожПорошенко очікує від МЗС пропозицій щодо механізму деокупації Криму

“Це будуть заходи, які носитимуть мирний, ненасильницький характер”, - запевнив депутат.

Чубаров наголосив на необхідності звільнення Криму і висловив думку, що для того, аби звільнити політв'язнів та “усіх мешканців Криму, які є заручниками окупаційної влади Росії”, українська влада має “переформатувати завдання для України”.

“Нашим завдання не є розбір та затвердження якогось закону про вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей. Нашим завданням не є встановлення якогось окремого статусу для Донецької і Луганської областей. Нашим завданням є єдина вимога — це відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах включно з Автономною Республікою Крим і містом Севастополем”, - підкреслив голова Меджлісу.