фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це Луценко заявив сьогодні в коментарі журналістам по завершенню засідання парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони України.

"Я, вирушаючи сюди, дізнався, що громадянин Янукович образився на те, що я назвав його покидьком. Я попросив своїх помічників подивитися в український словник, що це означає. Читаю для всіх офіційне українське видання: "покидьки: перше - не придатні для використання, непотрібні залишки чого-небудь - мотлох, старі речі, таке інше; друге - морально розкладені люди, декласовані, злочинні елементи суспільства, непотрібна, негідна людина і таке інше". Я думаю, що все - адекватне, і нецензурних слів я не вживав. Це є в словнику - значить, це нормальне слово", - сказав Луценко.

Читайте такожІнтерпол вивчає скарги адвокатів Януковича за п'ятьма епізодами

Відео дня

Генпрокурор додав, що наполягає на тому, що вжив "цензурне, мало того, адекватне слово".

Як повідомлялося, раніше на прес-конференції у Генпрокуратурі, де Луценко оприлюднив чергові факти російської агресії проти України та назвав прізвища ряду російських політичних та військових високопосадовців, підозрюваних у розв’язанні війни, Луценко звинуватив у цьому і Януковича, назвавши його покидьком.

Сьогодні, 2 вересня, адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що його підзахисний звернувся до Шевченківського управління поліції Києва з заявою про вчинення адміністративного правопорушення генеральним прокурором Луценком під час брифінгу 18 серпня.