facebook.com/EuroMaydan

Про це вона повідомила у Twitter.

"5 вересня - 2 роки з підписання Мінського протоколу. Досі Росія як підписант не виконала жодного пункту Мінських угод", - констатувала Беца.

Нагадаємо, РФ в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. Спочатку РФ поставляла важке озброєння терористам у Луганській і Донецькій областях, а в серпні – практично відкрито ввела на Донбас свої регулярні війська.

Як повідомляв УНІАН, 5 вересня 2014 року в Мінську на зустрічі Тристоронньої контактної групи було підписано попередній протокол до угоди про припинення вогню на Донбасі. 20 вересня було підписано меморандум з 9 пунктів, в яких міститься заборона на застосування всіх видів зброї і ведення наступальних дій. Згідно з документом, сторони конфлікту зобов'язалися відвести свою важку військову техніку від умовної лінії фронту на 15 км кожна. Також меморандумом передбачено, що уздовж всього російсько-українського кордону працюватиме спостережна місія ОБСЄ.

Читайте також"Щирий" Путін розповів, як прагне виконання Мінських угод

У Мінську 12 лютого 2015 року відбулися переговори з врегулювання кризи на Донбасі за участю президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента РФ Володимира Путіна.

За підсумками переговорів було затверджено комплекс заходів, якими, серед іншого, передбачено припинення вогню на сході України, відведення всього важкого озброєння з української території. Також були передбачені обмін і звільнення всіх заручників.

Україна виконує усі свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей, тоді як РФ і підтримувані нею бойовики постійно порушують їх.