REUTERS

Про це УНІАН повідомили у МЗС Росії за підсумками телефонної розмови глави відомства Сергія Лаврова з діючим головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Читайте такожПорошенко закликає країни G7 і ЄС не визнавати вибори в Держдуму РФ в окупованому Криму

«Порушувалися також питання, що стосуються дотримання українською стороною своїх міжнародних зобов'язань щодо забезпечення безпеки російських дипломатичних представництв в Україні, особливо у зв'язку з виборами до Державної Думи Російської Федерації 18 вересня. С. В. Лавров висловився за використання можливостей Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні для належного спостереження за ситуацією навколо російського Посольства та генеральних консульств у Львові, Одесі та Харкові у день проведення виборів», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що міністри обговорили різні аспекти ситуації в Україні, включаючи завдання зміцнення режиму припинення вогню в зоні конфлікту.

Читайте такожМЗС Росії згадав "норми пристойності", коментуючи умови Києва за російським виборів на території України

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня мають відбутися вибори до Держдуми РФ. Виборча кампанія триває і на території Криму, окупованого Росією навесні 2014 року. РФ заявила про намір відкрити в своїх диппредставництвах у Києві, Львові, Одесі та Харкові чотири виборчі дільниці.

8 вересня Верховна Рада України ухвалила постанову, в якій закликала парламенти іноземних держав, парламентські асамблеї та міжнародні організації утриматися від участі у спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також за жодних обставин не визнавати їхні результати.

10 вересня президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну повідомити владу РФ про неможливість проведення виборів у Держдуму на території України.

Читайте такожУ ЄС поки не говорять, чи визнають нову Держдуму РФ легітимною

МЗС України висловило протест з приводу намірів Росії провести вибори в тимчасово окупованих Автономній Республіці Крим і Севастополі. Також в МЗС заявили, що у зв'язку з цим проведення виборів у приміщеннях дипломатичних і консульських представництв Росії є неможливим. У МЗС зазначили, що голосування в російських диппредставництвах можливо виключно після відмови від проведення виборів на окупованих територіях України, а також після виключення зі списків кандидатів у депутати від російських партій, включених до регіональних груп, які охоплюють тимчасово окуповані території України.