REUTERS

Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, візит депутатів Європарламенту - членів парламентського комітету асоціації, готувався ще з травня. Євродепутати самі висловили бажання відвідати не тільки Київ, але і Донбас.

Читайте такожГеращенко: глави МЗС Франції та Німеччини мають на власні очі побачити, як бойовики "підготували" Донбас до виборів

Відео дня

"І ось, за два дні до початку українська сторона отримала офіційний лист, що президент Європарламенту і всі голови політгруп і фракцій (так звана конференція керівників Європарламенту на чолі з президентом ЄП) обговорювала майбутній візит делегації своїх депутатів в Україну і прийняла рішення обмежити офіційну програму тільки Києвом через ситуацію з безпекою", - йдеться в повідомленні.

При цьому троє євродепутатів все ж вирішили поїхати на Донбас.

"У нас є великі питання до наших європейських колег: а як же ви наполягаєте на проведенні виборів на територіях, де вашим співробітникам небезпечно перебувати навіть годину? А як там будуть знаходитися спостерігачі, мовчу вже про безпеку виборчих дільниць...і взагалі, РФ ж гарантувала режим тиші...Очевидно, що це - подвійні стандарти, і ми будемо говорити про це на кожній міжнародній зустрічі", - додала Геращенко.