Рефат Чубаров: Крим був, є і залишається Україною / Фото УНІАН

Про це він сказав під час акції, присвяченої річниці громадянської блокади Криму, передає агентство «Анадолу».

Під час акції учасники і волонтери блокади Криму пройшлися ходою до адмінкордону з Кримом. Чубаров підійшов впритул до лінії розмежування і заявив, що Крим був, є і залишається Україною. Окупацію він назвав незаконною, а тих, хто її підтримав, - злочинцями, які будуть покарані після деокупації.

Читайте такожРічниця блокади Криму: на адмінкордоні з півостровом відбулася хода (фото, відео)

Відео дня

Також Чубаров висловив слова підтримки тим жителям анексованого Росією Криму, на яких зараз тисне російська окупаційна влада.

20 вересня 2015 року розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, який їде до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. Економічна блокада стала першим етапом запланованих дій. У листопаді 2015 року стартував другий її етап – енергетичний. У середині січня 2016 року акція з блокади Криму, за словами організаторів, змінила формат.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили ряд економічних санкцій.

Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».