REUTERS

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті уряду Нової Зеландії.

Глава МЗС Нової Зеландії висловив подяку за ретельну роботу у незалежному розслідуванні справи катастрофи малайзійського літака, відзначивши, що це важливий крок на шляху у притягненні винних до відповідальності.

Він нагадав, що катастрофа MH17 призвела до загибелі 298 осіб, серед яких були один громадянин Нової Зеландії та один резидент цієї країни. "Ми, як і раніше, налаштовані притягнути до відповідальності за цей трагічний інцидент", - заявив Маккаллі.

Відео дня

При цьому глава зовнішньополітичного відомства наголосив, що звіт міжнародної Спільної слідчої групи заснований на старанному, неупередженому та ретельному розслідуванні, яке порушує деякі дуже серйозні питання.

Читайте такожОпозиціонер РФ про брехливе інтерв'ю прес-секретаря Путіна щодо МН17: ці 5 хвилин увійдуть в історію (відео)

"Представлення проміжних результатів Спільною слідчою групою є важливим кроком на шляху до відповідальності. Нова Зеландія продовжує наполегливо закликати усі країни повною мірою взаємодіяти з цим розслідуванням, як того вимагає резолюція 2166 Ради безпеки ООН", - наголосив Маккаллі.

Довідка УНІАН. Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпур, було збито 17 липня 2014 року над окупованою бойовиками територією Донецької області.

Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) – громадяни Нідерландів.

Рада безпеки Нідерландів 13 жовтня 2015 року оприлюднила звіт про причини цієї катастрофи. Встановлено, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук».

Спільна слідча група у представленому 28 вересня 2016 року звіті повідомила, що літак був збитий із підконтрольної бойовикам території Донбасу російським зенітно-ракетним комплексом «Бук», ввезеним в Україну з Росії.