УНІАН

Відповідну офіційну заяву Міністерства інформаційної політики України розповсюдив на своїй сторінці у Facebook керівник відомства Юрій Стець.

"На даний момент юридичний відділ збирає всю необхідну інформацію щодо обставин та причин затримання", - зазначив міністр.

Читайте такожШансів на юридичне звільнення засудженого "за шпигунство" у РФ Виговського немає – адвокат

Відео дня

Також, речниця МЗС України Мар'яна Беца на своїй сторінці в Twitter написала, що МЗС з'ясовує обставини затримання журналіста.

"Терміново з'ясовуємо обставини затримання журналіста "Укрінформу" в РФ, в т.ч. питання негайного доступу українських консулів", - написала вона.

Як повідомляв УНІАН, за повідомленням ЗМІ, члени Громадської спостережної комісії Москви виявили в Московському СІЗО "Лефортово" журналіста українського агентства "Укрінформ" Романа Сущенко. Лефортовський суд Москви заарештував його за звинуваченням у "шпигунстві" (стаття 276 КК РФ). 

Сущенко повідомив правозахисникам, що при затриманні на нього чинили психологічний тиск, слідчий не дозволив йому подзвонити додому і повідомити дружині про свій арешт. Слідство ФСБ РФ надало йому державного адвоката.