Бурбак / УНИАН

Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак на спільному брифінгу з міністром інфраструктури – представником "Народного фронту" Володимиром Омеляном та головою профільного парламентського комітету Ярославом Дубневичем.

Читайте також"Укравтодор" обіцяє до початку зими відремонтувати близько 500 кілометрів доріг

"Хочу нагадати, що минулого року при розробці бюджету Урядом Арсенія Яценюка було передбачено рекордну суму за останні 5 років на ремонт доріг - це близько 19 млрд грн. Наша фракція брала участь у розробці даного законопроекту і буде голосувати за нього. Звертаюсь до всіх колег підтримати цю ініціативу", - наголосив Бурбак.

Відео дня

Він також повідомив, що депутатами від "Народного фронту" був зареєстрований законопроект №5222, де пропонується продовжити експеримент, коли 50% з перевиконання доходів митниць направляються на ремонт доріг. Експеримент був запропонований тодішнім Прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і мав позитивні результати.

"Цей експеримент показав свій позитив. Наприклад, в Чернівецькій області закумульовано на рахунках облдержадміністрації понад 300 млн гривень. Це було позитивно і у Львові, і на Волині, і в Києві. Прикро, що Одеса, яка має найбільше митниць, дала найменше грошей відповідно до цього експерименту", - сказав Максим Бурбак.

Він також додав, що дію експерименту пропонується продовжити до 1 січня 2018 року. 

"Впевнений, що це буде додатковим інструментом у відновленні інфраструктури України", - резюмував керівник фракції.