УНИАН

Про це заявив заступник директора департаменту консульської служби, начальник управління консульського обслуговування МЗС України Олександр Гаман, передає Радіо Свобода.

Він, зокрема, зазначив, що в березні 2015 року МЗС розробило для уряду проект постанови, яким держава зупинила низку положень безвізової угоди з Росією. "Станом на сьогодні громадянин Росії може в’їхати в Україну лише на підставі закордонного паспорта. Це не є внутрішній паспорт, що не зчитується і Державна прикордонна служба мусить вручну опрацьовувати дані, що їх надає громадянин Росії", – розповів Гаман.

Читайте такожНардеп від "Оппоблоку" назвав рішення про візовий режим з Росією "емоційним ідіотизмом"

Відео дня

Крім того, за словами представника МЗС, були внесені зміни й до порядку перетину кордону жителями прилеглих областей. "Ми розуміємо, що, мабуть, понад половина тих, хто перетинає кордон в обидві сторони, – це такі громадяни (жителі прикордонних регіонів – Ред.). Ми зупинили дію деяких положень угоди щодо можливості поїздок за внутрішніми паспортами громадян Росії в Україну і фактично припинили дію місцевих пунктів пропуску", – сказав Гаман.

"Станом на сьогодні громадянин Росії може в’їжджати виключно через міжнародний або міждержавний пункт пропуску, який оснащений хорошим обладнанням, і прикордонна служба має можливість контролювати в’їзд таких громадян", – наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, Рада 6 жовтня так і не розглянула внесене до порядку денного питання щодо можливого запровадження візового режиму з Росією.