Cрок действия санкций, которые введены Евросоюзом против России из-за дестабилизации ситуации на Донбассе, истекает в конце января 2017 года / censor.net.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це посол сказав сьогодні на прес-конференції в Києві.

Читайте такожПосол ЄС в Україні вважає малоймовірним скасування санкцій проти Росії найближчим часом

Як зазначив посол, термін дії санкцій, які запроваджені Євросоюзом проти Росії через дестабілізацію ситуації на Донбасі, завершується наприкінці січня 2017 року, "що означає, що країни-члени ЄС... повинні обговорити та розглянути питання цих санкцій у період з кінця жовтня та до завершення цього року"..

Відео дня

"Я не можу сказати, яким буде результат обговорення. Очевидно, що є країни, які думають, що санкції не є неодмінно ефективними, і існують країни, які у протилежність цьому вважають, що санкції потрібно зберігати і навіть посилювати, якщо ми хочемо отримати більш взаємодіючу поведінку від східного сусіда", - наголосив Мінгареллі.

Як повідомляв УНІАН, 21 червня Євросоюз на рівні постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) погодив рішення продовжити до 31 січня 2017 року економічні санкції проти Росії за її дії в Україні.

1 липня ЄС затвердив рішення про продовження санкцій проти Росії ще на півроку.

Санкції ЄС передбачають обмеження співпраці з російськими банками, обмеження імпорту та експорту, торгівлі, зокрема нафтою, газом та озброєнням.