REUTERS

У заході візьмуть участь президент України Петро Порошенко, президент Європейської Ради Дональд Туск, президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер, президент Європейського Парламенту Мартін Шульц та профільні члени Європейської Комісії.

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, лідери України та інституцій ЄС обговорять розвиток ситуації на Донбасі та в Криму, стан виконання Мінських домовленостей та перспективи санкційного режиму щодо Росії у відповідь на її агресію проти України.

Читайте такожПорошенко обговорив з Меркель пришвидшення надання Україні безвізового режиму

Відео дня

"Учасники зустрічі також обговорять прогрес у впровадженні реформ та шляхи посилення підтримки з боку ЄС, а також скоординують подальші кроки щодо ратифікації Угоди про асоціацію та запровадження безвізового режиму для громадян України", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що президент України 20 жовтня візьме участь розширеному саміті Європейської народної партії в Маастрихті.

"20 жовтня 2016 року глава Української держави візьме участь у розширеному саміті Європейської народної партії, який відбудеться у Маастрихті", - йдеться в повідомленні.

Крім того Порошенко проведе двосторонні зустрічі з лідерами окремих держав-членів ЄС з метою координації позицій напередодні саміту Євросоюзу 20-21 жовтня у Брюсселі.