Порошенко заявив, що керівники деяких партій мають намір віддати Росії частину території України / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час урочистої церемонії передачі чергової партії військової техніки та озброєння особовому складу ЗСУ на військовому аеродромі в Чугуєві під Харковом.

«Безпековий пакет передбачає і повне припинення вогню, і виведення іноземних військ з нашої території, передача на першому етапі під контроль ОБСЄ, а на другому етапі - під контроль України неконтрольованої ділянки україно-російського кордону, відведення важкої техніки та артилерії, безперешкодний доступ інспекторів ОБСЄ до всієї території (Донбасу – УНІАН)», - заявив він.

Читайте такожПорошенко не виключає повномасштабного вторгнення Росії в Україну

Відео дня

«Це є чіткий і конкретний план повернення українського суверенітету на Донбас, решта на сьогоднішній день – від лукавого, коли керівники деяких політичних партій ставлять на меті – передачу або Росії, або її сепаратистам значну частину української території», - додав президент.

«Я наголошую, що я, як президент, не дозволю цього робити. Не варто бігати по іноземним посольствам і агітувати, що це, передача Донбасу, комусь – є єдиний план наведення миру. Території віддасте, а миру не отримаєте», - зауважив глава держави.