Сегодня может пройти последняя встреча

Про це заявив надзвичайний і повноважний посол, колишній представник України у Тристоронній контактної групи Роман Безсмертний, передає "112 Україна".

"Зустріч це добре, якщо вона завершиться тезою про те, що сторони обмінялися думками й домовилися продовжити дискусію. Навіть канцлер Німеччини Меркель озвучила, що в цей день обов'язково відбудеться обговорення між президентом Франції, президентом Росії і канцлером Німеччини питання про врегулювання ситуації в Сирії... Добре, що вперше за цей рік "нормандська четвірка" зустрілася... Дай Бог, щоб вони сформулювали завдання на найближчий час, що потрібно робити в рамках Тристоронньої групи і підгруп у мінському процесі. Очевидно, що тема Сирії емоційно буде домінувати", - прогнозує Безсмертний.

Читайте такожБезсмертний відреагував на заяви про відсутність альтернативи "Мінську"

Відео дня

Також Безсмертний не відкидає, що на зустрічі буде поставлено питання про доречність "нормандського формату" врегулювання надалі.

"Може трапитися так, що це остання зустріч "нормандської четвірки" в нинішньому форматі. Може трапитися так, що це взагалі остання зустріч "нормандської четвірки". У цьому випадку доречно ставити питання і про формат, й про зміст, і про перспективи того, що ми називаємо "нормандська четвірка", мінський процес, Мінські домовленості. Очевидно, що результатом, можливо, найкращим, були б якісь доручення, які будуть дані з вироблення позицій", - додав він.