УНИАН

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Він написав, що сьогодні увечері "Сейм Польщі схвалив Декларацію пам'яті і солідарності" і додав: "Ми разом - Польща і Україна - переможемо!".

Читайте такожУ Польщі пояснили, навіщо Сейм ухвалив рішення про визнання Волинської трагедії "геноцидом"

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Парубій 18 жовтня повідомив, що 20 жовтня планується синхронне схвалення парламентами Литви, Польщі та України Декларації пам’яті і солідарності.

Сьогодні ВР ухвалила постанову "Про Декларацію пам’яті і солідарності Сейму Республіки Польща та Верховної Ради України". У документі зазначається, що парламенти України та Польщі спільно й одночасно приймають цю Декларацію пам`яті і солідарності, аби віддати шану мільйонам жертв, яких зазнали "наші народи під час Другої світової війни, та засудити зовнішніх агресорів, що намагались знищити нашу незалежність".

Читайте такожУкраїна, Польща і Литва назвуть винуватця трагічних подій початку Другої світової

Серед іншого, парламенти України і Польщі заявили також про необхідність активізації неупереджених досліджень в історичних питаннях.

Під час розгляду документа Парубій наголосив, що текст декларації був підтриманий і комітетом Сеймасу Литовської Республіки. При цьому він додав, що сьогодні документ розглядає Сейм Польщі.

Голова Комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко висловила сподівання, що найближчим часом до цієї декларації приєднається Литва.