Матиос / УНИАН

Про це повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна" заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Читайте такожРостовський суд розгляне запит України про допит Януковича по відеозв'язку

"Генеральна прокуратура, зокрема група військової прокуратури, яка розслідує ці кримінальні провадження, швидше всього й, напевно, на найближчому тижні буде давати процесуальну оцінку ймовірності причетності окремих посадових осіб Національного бюро Інтерполу в Україні в співучасті чи сприянні членам злочинної організації (екс-міністра доходів і зборів України Олександра) Клименка, (українського бізнесмена, соратника екс-президента Януковича Сергія) Курченка, (екс-першого віце-прем'єра України Сергія) Арбузова та (екс-президента України Віктора) Януковича в уникненні від кримінальної відповідальності", - заявив він.

Відео дня

«Чим ближче й чим динамічніше ми наближаємося до спрямування обвинувальних актів до суду й на заочне засудження представників і членів злочинної організації Януковича, Курченка, Азарова, Арбузова та всіх решти, у тому числі і Клименка, тим більше іде потуг і витрачання шаленого медійного інформаційного ресурсу на створення негативу щодо органів розслідування», – запевнив Матіос.

«У нас є достеменні дані, вони мають документальне підтвердження, що кошти, які награбовані в Україні, зокрема з боку Клименка, спрямовані через певних людей до багатьох інформаційних агентств в Україні для забезпечення місячника дискредитації Генеральної прокуратури. Зокрема підрозділів, які розслідують справи проти високопосадовців. 20 тисяч доларів на місяць – це досить потужний ресурс для будь-якого інтернет-видання», – зауважив головний військовий прокурор.

Як повідомляв УНІАН, генеральний прокурор Юрій Луценко сьогодні заявив, що збирається до кінця року передати до суду велику справу щодо екс-президента Віктора Януковича і його оточення.