Президенти Угорщини та Польщі в Будапешті / REUTERS

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook з нагоди річниці Угорської революції 1956 року.

«Саме в цей день, 60 років тому, в Угорщині розпочалися події, які ми сьогодні солідарно згадуємо і в Україні. Мирний протест за свободу та проти поневолення тоді швидко переріс у криваві події. Радянська каральна машина не знала іншого способу «спілкування» з вільним народним волевиявленням, окрім брутальної сили, приниження, зневаги до прав людини та репресій. Однак і це не зупинило дружній угорський народ від неминучого розриву з неприродним Союзом», – заявив Порошенко.

Читайте такожПосол України в Угорщині щодо російського лобі в Будапешті: "Ми розраховуємо, що бізнес-інтереси не будуть превалювати над інтересами безпеки"

Відео дня

«Не зупинить це й нас. Прощання з радянською спадщиною дається нам вкрай непросто та болісно. На внутрішньому фронті ми перейшли в рішучій контрнаступ, й успішними реформами вже обрубуємо радянські щупальці корупції та російську керованість на відстані. Гідну відповідь ми надаємо й на передовій, де протистоїмо десяткам тисяч вишколених російських військових та сотням одиниць техніки, що ховаються за спинами найманців і бойовиків», – заявив президент.

«Назад у ярмо нас не затягти! Україна зробила свій незворотній демократичний євроатлантичний вибір. Це наше гучне послання агресору від української нації. Як і колись за часів Угорської революції, наше гасло співзвучне зі словами тоді забороненої «Національної пісні» – рабами ми більше не будемо!» – резюмував глава держави.