Петро Порошенко / REUTERS

Про це він повідомив в інтерв’ю українським телеканалам.

«Коли будуть вибори (на Донбасі – УНІАН)? Дві позиції: перша – виконані безпекові умови, друге – за це (закон про вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей) проголосує парламент», – заявив він.

Читайте такожПорошенко назвав дві альтернативи мінському процесу

Відео дня

«Спочатку треба створити безпекові умови, спочатку треба виконати безпекову частину домовленостей, спочатку треба забезпечити припинення вогню, відведення (озброєння), функціонування та доступ ОБСЄ, у тому числі й до кордону, спочатку треба забезпечити технічну перевірку, звільнення заручників, багато чого, і лише після цього ставити питання про затвердження законодавства про вибори», – наголосив президент.

«Спочатку безпековий компонент – потім політичний компонент», – підкреслив глава держави.

«Хіба ми боїмося вільних демократичних виборів на Донбасі? Ні, але ми маємо створити умови для цих виборів. На сьогодні і пані (федеральний канцлер Німеччини Ангела) Меркель і пан (міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер) Штайнмаєр і керівники багатьох держав ЄС сказали – зараз умов для виборів на Донбасі немає, і в цьому полягає підтримка позиції України», – додав Порошенко.