Проект постанови пропонує скасувати чинність пунктів 3 і 4 ухваленої раніше постанови / УНІАН

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Арешонков.

"Підготували з колегою Олександром Ревегою проект постанови про внесення змін до проголосованої 20 жовтня постанови, якою, як дехто стверджує, "врегульовано" фінансове забезпечення нас - "слуг народу", - повідомив він.

За словами Арешонкова, цей проект постанови депутати можуть зареєструвати в парламенті лише тоді, коли голова Верховної Ради Андрій Парубій підпише ухвалену раніше парламентом постанову, в якій йдеться про зарплату.

Відео дня

Арешонков зауважив, що своїм проектом постанови вони пропонують скасувати чинність пунктів 3 і 4 ухваленої раніше постанови. "Поки що Парубій її не підписав", - додав він.

Пунктом 3 постанови передбачається визнати такими, що втратили чинність, постанову ВР від 26 липня 1994 року № 122/94-ВР "Про забезпечення діяльності народних депутатів України" та постанову ВР від 20 квітня 2000 року № 1679-ІІІ "Про внесення зміни до постанови Верховної Ради України "Про забезпечення діяльності народних депутатів України".

Читайте такожГройсман: підвищення зарплат депутатам було не на часі

Пунктом 4 передбачено затвердити норми фінансового забезпечення діяльності народних депутатів згідно з додатком до постанови.

Крім того, пропонується встановити, що постанова про висновки і пропозиції до проекту держбюджету набирає чинності з дня її прийняття в цілому. Тоді як в ухваленій редакції зазначається, що пункти 3 і 4 цієї постанови набирають чинності з 1 листопада 2016 року.

Арешонков також розмістив у дописі фото запропонованого ними проекту постанови.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів вперше за кілька останніх років вчасно - 15 вересня - подав до парламенту проект державного бюджету на 2017 рік. Проект передбачає доходи в сумі 706,269 млрд грн, видатки - 775,265 млрд грн і граничний обсяг дефіциту на рівні 77,547 млрд грн.

Читайте такожГройсман назвав помилкою рішення нардепів про збільшення своїх зарплат удвічі

Основою для розрахунку показників держбюджету на 2017 рік став макроекономічний прогноз, який передбачає зростання реального ВВП на 3%, зростання номінального ВВП до 2,585 трлн грн, споживчу інфляцію на кінець року на рівні 8,1%.

За нормами законодавства, бюджет має бути ухвалений у третьому - остаточному читанні - не пізніше початку грудня поточного року.

20 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову "Про висновки і пропозиції до проекту закону про державний бюджет України на 2017 рік".

Цією постановою було прийнято проект бюджету на 2017 рік в першому читанні, а також прийнято рішення підвищити зарплату народних депутатів у 2-2,5 разу - до більш як 40 тис. грн.