Владислав Сурков, помічник президента РФ

Про це заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, передає "112 Україна".

"Нами було призначено експертне дослідження цих документів. Поки що на сьогодні у нас є доступ до тих же файлів, що й громадськості. У нас немає прямого контакту з цієї хакерською групою, і ми поки не можемо оцінити, чи опрацьовувалися ті документи, які були опубліковані, після того, як вони були отримані електронною поштою Суркова", - заявив Ткачук.

Читайте такожВ ІС дізналися про причетність "сірого кардинала" Кремля до "перевороту в ЛНР" (аудіо)

Відео дня

За його словами, зміст окремих файлів, які були оприлюднені, співпадає з документальними матеріалами, які вилучалися СБУ під час обшуку у рамках кримінального провадження, пов'язаного з розслідуванням сепаратистських рухів на Закарпатті.

"Більшість із тих документів, нами фактично підтверджена їхня справжність, їхня відповідність документам, які нами раніше вилучалися в осіб, безпосередньо пов'язаних або завербованих у російські спецслужби", - зазначив Ткачук.

Він додав, що план із забезпечення федерального статусу Закарпаття, план заходів із просування федерального статусу Закарпатської області та інших документів фактично співпадають слово в слово з тими документами, які були вилучені в одного з організаторів сепаратизму на Закарпатті.

"Зараз він перебуває, наскільки мені відомо, на території РФ. Це відома людина, яка є лідером радикальних підрозділів русинського руху в Закарпатті, її прізвище починається на літеру "М", - говорить представник СБУ.

Як повідомлялося, нещодавно організація українських хакерів "КіберХунта" заявила, що зламала листування помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова.

Хакери стверджують, що опубліковані документи – це план з дестабілізації України.

У Кремлі вже заявили, що помічник президента РФ Володимира Путіна Владислав Сурков, який координує політику щодо України і здійснює керівництво тимчасово окупованих Донбасом, не має ніякого відношення до документа про заходи щодо дестабілізації України, який йому приписують.