фото: УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час засідання Національної ради реформ заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

«Коли йдеться про сьогоднішній день, я вважаю, що це рішення є і надмірним, і передчасним. Тому у вівторок ми це питання упорядкуємо зміною до постанови», - сказав Парубій.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів уперше за кілька останніх років вчасно – 15 вересня – подав до парламенту проект державного бюджету на 2017 рік. Проект передбачає доходи в сумі 706,269 млрд грн, видатки – 775,265 млрд грн і граничний обсяг дефіциту на рівні 77,547 млрд грн.

Відео дня

Читайте такожУтікач Онищенко заявив, що "щедро фінансував" Порошенка

Основою для розрахунку показників держбюджету на 2017 рік став макроекономічний прогноз, який передбачає зростання реального ВВП на 3%, зростання номінального ВВП до 2,585 трлн грн, споживчу інфляцію на кінець року на рівні 8,1%. За нормами законодавства, бюджет має бути ухвалений у третьому – остаточному читанні – не пізніше початку грудня поточного року. 20 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову «Про висновки і пропозиції до проекту закону про державний бюджет України на 2017 рік». Цією постановою було прийнято проект бюджету на 2017 рік у першому читанні, а також прийнято рішення підвищити зарплату народних депутатів у 2-2,5 разу – до більш ніж 40 тис. грн.