Клімкін розпочав свій робочий візит до Нідерландів / фото: УНІАН

Як повідомляє прес-служба МЗС України, головна мета візиту полягає у проведенні політичних переговорів з нідерландськими чиновниками з питання завершення ратифікації Угоди про асоціації між Україною та ЄС.

У Нідерландах керівник зовнішньополітичного відомства України проведе переговори зі своїм колегою Б.Кундерсом, зустрінеться з Президентом Верхньої палати Парламенту Нідерландів А.Брукерс-Кноль, а також лідерами політичних партій та парламентських фракцій.

Читайте такожНідерланди у пошуках рішення щодо асоціації Україна-ЄС: ЗМІ назвали варіанти розвитку подій

Відео дня

Передбачається, що український міністр представить співрозмовникам бачення української сторони щодо важливості завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію як дієвої платформи для поглиблення відносин між Україною та ЄС, українсько-нідерландського двостороннього співробітництва, особливо в торговельно-економічній сфері з урахуванням переваг всебічної та поглибленої ЗВТ, а також зміцнення на континенті базових європейських цінностей, завдяки яким європейська спільнота досягла економічної могутності, миру та процвітання.

Окремою темою переговорів стане розвиток двостороннього політичного діалогу та поглиблення співпраці у рамках міжнародних організацій. 

Як повідомляв УНІАН, 19 жовтня Верховна Рада закликала Нідерланди завершити ратифікацію асоціації з Україною.