Надія Савченко прилетіла до Москви через Мінськ / УНІАН

Про це сестра колишньої бранки Кремля Віра Савченко розповіла кореспонденту ТСН.

За її словами, українка прилетіла до столиці Росії через Мінськ, щоб не проходити контроль у РФ.

Сьогодні, 26 жовтня, у Верховному суді Росії заслухають апеляцію на вирок засудженим українцям Станіславу Клиху та Миколі Карпюку. Адвокати бранців заявили, що на справедливе правосуддя не розраховують, а одразу після рішення Верховного Суду перейдуть до безпосереднього лобіювання звільнення українців.

Відео дня

Читайте такожВерховний суд РФ 26 жовтня розгляне апеляцію Клиха і Карпюка, яким "шиють" участь у чеченській війні

Як повідомляв УНІАН, 26 травня Верховний суд Чечні засудив Карпюка до 22,5 років ув'язнення в колонії суворого режиму, Клиха - до 20 років ув'язнення. Україна направила Росії близько десяти запитів про екстрадицію Карпюка і Клиха, останній відправили в серпні.

Справа Карпюка і Клиха була сфабрикована Російським слідчим комітетом і в ній фігурує прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. За офіційними матеріалам справи, в 1994 році Яценюк носив прізвисько "бойовик Арсен", воював у Чечні проти російських військ з Олександром Музичком, відомим як Саша Білий, а ще - колишнім керівником львівської організації УНА-УНСО Андрієм Шкілем і, власне, нині підсудними в Чечні українцями - Карпюком та Клихом.