Надія Савченко на суді у Москві / Фото УНІАН

«Вона б не в’їхала, якби не були на високому рівні дані відповідні гарантії. Ніяких сумнівів. Певно, хтось домовлявся про цей візит через людей, які мають доступ до відповідних установ. Перш за все - ФСБ, бо вона тримає контроль, і всі ці питання вирішує тільки вона. Я думаю, що її випустять. Без жодних сумнівів», - сказав адвокат в ефірі телеканалу «112 Україна».

Читайте такожСавченко пояснила, навіщо шукає "контакт з ворогом"

Фейгін також висловив думку, що присутність Савченко на суді не вплине на вирок.

Відео дня

 «Ніяк це не вплине. Всі рішення завчасно відомі. Незалежно від того, присутня там Савченко чи ні. Я думаю, що вирок залишать в силі, бо все вирішується не у Верховному суді, а в інших місцях. Тому я думаю, що немає жодних причин, щоб змінити вирок Карпюку та Клиху. Їх не існує. Їх не відпустять шляхом відміни попереднього вироку. Їх обміняють, в найкращому випадку», - сказав захисник.

Окрім того, у своєму Twitter Фейгін написав, що поїздка Савченко виглядає дуже дивно.

Читайте такожЗасуджений в РФ українець Клих збожеволів через тортури – правозахисники

"Враховуючи, що Надію Савченко було засуджено в РФ, окрім іншого, й за незаконний перетин кордону, виглядає це дивно… Дуже", - написав він.

Савченко заявляла, що хоче підтримати українців хоча б присутністю у судовому залі. Однак, як стверджує Фейгін, ні Карпюк, ні Клих зали не побачать, так як братимуть участь у судовому засідання по відеозв’язку з Грозного.

"До речі, Карпюка і Клиха в Москву в Верховний Суд не доставлять. Вони братимуть участь по відеоконференцзв'язку з Грозного. Залу не побачать", - написав Фейгін.

Як повідомляв УНІАН, Савченко прилетіла до Москви через Білорусь.

25 жовтня судова колегія у кримінальних справах Верховного суду Росії розпочала розгляд апеляції на вирок громадянам України Карпюку та Клиху.

У травні Верховний суд Чечні засудив Клиха і Карпюка відповідно до 20 років і 22,5 років ув'язнення відповідно в колонії суворого режиму. Їх засудили за нібито участь у банді, вбивстві та замаху на вбивство російських військовослужбовців.

За версією російського слідства, Клих і Карпюк під час першої чеченської війни створювали в Україні групи для участі в боях проти російських військ за незалежну Чечню. Крім того, Карпюк нібито наприкінці 1994 й початку 1995 року сам брав у них участь.

Мін'юст України направив до РФ кілька запитів про екстрадицію українців.

22 жовтня член Громадської спостережної комісії Москви з контролю над дотриманням прав ув'язнених Зоя Свєтова повідомила, що Клих збожеволів через тортури, які застосовували до нього при затриманні та під час попереднього слідства.