Владислав Сурков / REUTERS

Про це в ефірі "5 каналу" заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

"Дійсно, ми зараз вивчаємо ці всі матеріали. Ми можемо говорити, що по першому і по другому епізоду підтверджується, що вони оригінальні", – зауважив Тандіт.

"Зміст окремих файлів збігається з документальними матеріалами, які вилучалися СБУ під час обшуків у рамках кримінального провадження, яке стосується статей по сепаратизму, пов'язаних з діяльністю окремих громадян України по Закарпаттю. Більш того, лідери певних груп зараз знаходяться в Росії і звідти намагаються керувати силами, які знаходяться на Закарпатті. Тобто, ми підтверджуємо, що оприлюднені групою фахівців матеріали автентичні", – наголосив він.

Відео дня

Читайте такожСБУ проводить експертизу нібито листування "сірого кардинала" Кремля щодо дестабілізації України

Як повідомляв УНІАН, група українських хакерів "Кіберхунта" заявила, що зламала електронну пошту Суркова, та оприлюднила копії документів, в яких викладаються заходи з дестабілізації політичного життя в Україні, наслідком чого повинні стати дострокові парламентські і президентські вибори.

У Кремлі спростували зв'язок Суркова, який координує політику щодо України та здійснює керівництво тимчасово окупованим Донбасом, з документом про заходи з дестабілізації України, який йому приписують.