фото УНІАН

Про це повідомив під час панельної дискусії на відкритті Центру вивчення демократії співголова Стратегічної групи радників з питань реформ при Кабінеті міністрів Іван Міклош.

«Найбільше я засмучений поганою комунікацією (уряду з населенням – УНІАН). Необхідно пояснювати населенню суть реформ й оголошувати успіхи», – сказав Міклош.

Читайте такожМіклош називає популізм найбільшою загрозою для реформ в Україні

Відео дня

Також він зазначив, що український уряд недостатньо інформує про успіхи реформ зарубіжних партнерів. За словами Міклоша, українська влада повинна активніше спілкуватися із зарубіжними партнерами.

«Що рік тому було у всіх іноземних новинах? Коли Яценюка (екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка – УНІАН) фізично атакував один з депутатів у Верховній Раді, це показали всі іноземні ЗМІ. Гарні новини складніше поширювати, аніж скандали, тому потрібно частіше говорити про успіхи реформ», – додав він.

Як повідомляв УНІАН, на думку Міклоша, Україна може в середньостроковій перспективі демонструвати зростання ВВП на 5-6% за рік за умови, що вже зараз почне швидко і комплексно змінювати економіку і систему державного управління.

Міклош зазначав, що ключовими реформами в Україні повинні стати боротьба з корупцією, спрощення податкового адміністрування та скасування спрощеної системи оподаткування для юридичних осіб, подальше поліпшення корпоративного управління в секторі держкомпаній, прозора приватизація, дерегуляція, реформа охорони здоров'я, коли фінансування орієнтується на пацієнта, а не на кількість лікарень, а також земельна реформа.