Володимир Путін / REUTERS

Про це повідомляє DW.com.

Діалог російського президента з главою Федеральної лезгинської національно-культурної автономії Аріфом Керімовим, в ході якого Путін згадав цю історію, відбувся в понеділок, 31 жовтня, на засіданні Ради з питань міжнаціональних відносин.

Керімов запропонував президенту РФ розглянути питання про спрощення процесу отримання російського громадянства для представників російських народностей, що живуть за кордоном, і послався на європейський досвід в цьому питанні. Путін відповів, що "європейський досвід зараз не найкращий", і навів такий доказ: "Ви ж бачили, що відбувається: іммігрант зґвалтував дитину в одній з європейських країн. Суд його виправдав".

Відео дня

Читайте такожПутін призупинив дію угоди Росії і США щодо плутонію: вимагає скасувати "всі санкції"

26 жовтня, російський Перший канал повідомив про виправдання іракського біженця, якого звинувачують у зґвалтуванні 10-річного хлопчика. Насправді Верховний суд Австрії залишив в силі вирок за пунктом звинувачення в "сексуальній поведінці з обтяжуючими обставинами", відправивши на перегляд справу по другому аспекту ( "згвалтування") через процедурні помилки. Підсудний при цьому продовжує перебувати в слідчому ізоляторі.