Розпочалися переговори президентів України та Словенії / twitter.com/stsegolko

Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко на своїй сторінці у Twitter.

«Розпочалися переговори президентів України та Словенії», - написав речник.

Як повідомила прес-служба глави держави, перед початком зустрічі на площі Конгресу з військовими почестями відбулася офіційна церемонія зустрічі президента України з дружиною.

Відео дня

Президентські подружжя зустрілися у Золотій залі палацу президента Словенії, де відбулося коротке спілкування. У Великій залі палацу відбулася церемонія обміну державними нагородами – глава української держави вручив президенту Словенії орден Свободи, а президент Словенії вручив Порошенку найвищу державну нагороду Словенії – орден «За виняткові заслуги» Республіки Словенія.

По завершенню зустрічі під головуванням президентів відбудуться переговори делегацій обох країн, за результатами яких заплановано підписання українсько-словенських двосторонніх документів.

Після цього президенти проведуть спільну зустріч з представниками ЗМІ.

Читайте такожПорошенко додатково задекларував 1,9 мільйона гривень доходу

Читайте також© УНІАН

Як повідомляв УНІАН, за результатами переговорів двох президентів буде підписано низку двосторонніх документів.

Крім того, Порошенко проведе зустрічі з прем’єр-міністром Республіки Словенія Міро Цераром та головою Державних зборів Республіки Словенія Міланом Брглезом. Запланована зустріч президента України з мером Любляни Зораном Янковичем.

Глава держави зустрінеться з керівниками провідних словенських компаній, в тому числі тих, які працюють на українському ринку.

Порошенко також поспілкується з українською громадою та візьме участь у відкритті пам’ятника Григорію Сковороді в Любляні.