На даний момент дія санкцій ЄС проти Росії поширюється до 15 березня 2017 року / REUTERS

Про це повідомляє Reuters з посиланням на кількох дипломатів.

Згідно з повідомленням, в ЄС не виключають, що після того, як Трамп вступить на посаду президента США, продовження санкцій може ускладнитися. Тому продовжити дію обмежувальних заходів планується до інавгурації американського президента.

Читайте такожBloomberg розповів, як Путін вирішив поводити себе з Трампом

Відео дня

«Після інавгурації Трампа в січні, якщо він дійсно налагодить відносини з Путіним, розбіжності всередині ЄС стануть сильнішими і продовжити санкції щодо Росії буде складніше», — розповів дипломат у Брюсселі.

Так, на даний момент дія санкцій розповсюджується до 15 березня 2017 року, рішення про продовження яких повинні підтримати всі 28 держав ЄС.

«Розширення повинно відбутися в грудні. В Україні нічого не змінилося, так що немає причин для того, щоб їх не продовжувати», — сказав один зі співрозмовників агентства.

Як повідомляв УНІАН, в Офіційному журналі ЄС 9 листопада опублікували рішення ЄС про включення шести так званих «депутатів Держдуми РФ», обраних в окупованих Криму і Севастополі, в список осіб, на яких поширюються санкції у зв'язку з діями, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України.