Прапор ЄС / REUTERS

Україна наврядчи отримає візову лібералізацію з ЄС у лютому-березні 2017 року. Про це на своїй сторінці у Twitter написав власний кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі Рікард Йозвяк.

Він зазначив, що технічні переговори між Радою ЄС і Європарламентом щодо механізму призупинення продовжаться наступного тижня.

Читайте такожПарубій і Брок закликали Європарламент проголосувати за "безвіз" для України до річниці Євромайдану

Відео дня

"Переговори про механізм призупинення безвізового режиму продовжаться наступного тижня. Не думаю, що ми побачимо фактичну лібералізацію візового режиму для України і Грузії до лютого-березня", - написав він.

Нагадаємо, вчора, 10 листопада, європейський комісар з переговорів щодо розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган запевнив президента України Петра Порошенка, що Україна виконала всі критерії й у найближчі тижні ЄС має виконати власні зобов’язання.

Пізніше голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі запевнив, що Україна отримає відповіді на питання щодо надання безвізового режиму та ратифікації угоди Україна-ЄС протягом найближчого тижня.

У той же час депутат Європейського парламенту, член комітету з питань закордонних справ Міхаель Галер наголосив, що голосування питання про можливе скасування візових вимог для громадян України може з’явитися в остаточному порядку денному пленарної сесії Європарламенту 21 листопада