УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, підсудний і його адвокати сьогодні на чергове засідання в суд не з'явилися.

Від захисника Кернеса Олександра Гунченка до суду надійшло клопотання з проханням перенести судове засідання через необхідність проведення реабілітації підзахисному після чергової перенесеної операції.

Читайте такожАдвокат Кернеса заявила про погіршення стану здоров’я мера, наступне засідання відбудеться 24 жовтня

Відео дня

Потерпілі та сторона обвинувачення до суду також не прибули.

На сьогоднішнє засідання з'явилися лише обвинувачені Віталій Блінніков і Євген Смицький, їхній адвокат Юлія Козир.

Суддя Андрій Антонов ухвалив рішення перенести засідання на 28 листопада.

Як повідомляв УНІАН, міський голова Харкова Геннадій Кернес і двоє його охоронців (Віталій Блінніков і Євген Смицький) підозрюються у викраденні й побитті учасників Євромайдану 25 січня 2014 року.

2 березня 2015 року Кернесу було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

2 квітня 2015 року Вищий спеціалізований суд України ухвалив рішення перенести розгляд кримінального провадження стосовно Кернеса з Дзержинського районного суду Харкова в Київський райсуд Полтави.

28 квітня 2014 р. невідомий скоїв замах на життя Кернеса, поранивши його з вогнепальної зброї в спину під час пробіжки. В даний час він пересувається на інвалідному візку.

Судові розгляди у справі Кернеса кілька разів відкладалися через його неявку. Востаннє, 24 жовтня, суддя призначив чергове засідання у даній справі на 14 листопада, враховуючи, що підсудний 30 жовтня буде на плановій медичній операції.