Чубаров: Україна може видати Росії людей, яких незаконно обвинувачують / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав з трибуни Верховної Ради.

За словами Чубарова, "Росія засипала нас запитами щодо видачі її громадян, які намагаються шукати притулок в Україні".

"Росія звинувачує своїх громадян у тих злочинах, які вони ніколи не здійснювали", - сказав він і додав, що такі громадяни звертаються до українських депутатів.

Відео дня

Як заявив Чубаров, він особисто займається питанням двох громадян РФ, зокрема це "Меерієв Руслан, який жив у Криму". "Після окупації він виїхав з родиною до материкової Україні. І він зараз позбавлений волі і чекає на видачу", - сказав голова Меджлісу.

Читайте такожПерспектива введення візового режиму з Росією: Чубаров пояснив, чому без інших кроків це "нічого не дасть"

Як наголосив Чубаров, він бачить у цьому "якусь змову між працівниками Служби безпеки України з прокурорськими робітниками". "Я не кажу про суддів, які є у південних областях України, зокрема Запорізькій. Таке враження, що ми поспішаємо людей видавати Росії, щоб вона їх покарала безвинно", - сказав він.

За словами Чубарова, ці люди проходять за тими ж статтями, що й він сам та уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Не можна видавати воюючій країні, країні-агресору, тих людей, які у нас шукають притулок", - сказав народний депутат.

На переконання Чубарова, Міністерство юстиції мало б розглянути питання про громадський контроль за виконанням такого роду міждержавних угод.