Луценко розповів про можливість підкупу прокурорів у ході розслідування справи  Новинського / REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив на засіданні Комітету Верховної Ради з питань Регламенту та організації роботи парламенту.

За словами Луценка, він добре усвідомлює, про які кошти в цій ситуації йдеться і який може бути вплив на слідство.

Як повідомляв УНІАН, Генпрокуратура підготувала підозру екс-президенту Віктору Януковичу щодо його причетності до викрадення помічника настоятеля УПЦ МП Володимира архієпископа Олександра Драбинка.

Відео дня

За даними слідства, Янукович у 2013 році для подальшої узурпації влади вирішив створити організоване угруповання, яке б у результаті протиправних дій змусило митрополита Володимира добровільно відмовитися від виконання своїх обов’язків з метою призначення в подальшому намісником УПЦ МП більш лояльної до чинної влади особи.

Читайте такожГенпрокуратура підготувала Януковичу підозру щодо його причетності до викрадення помічника настоятеля УПЦ МП

Відповідальним, як зазначає слідство, за вирішення цих питань було визначено Новинського.

Сьогодні, 16 листопада, на засіданні регламентного комітету Луценко попросив Верховну Раду надати дозвіл на притягнення Новинського до кримінальної відповідальності за підозрою у причетності до організації незаконного позбавлення волі впродовж 179 днів помічника митрополита Володимира архієпископа Олександра Драбинка.

Своєю чергою Новинський назвав «набором політичних декларацій» обвинувачення, висунуті йому Генпрокуратурою.