Генпрокурор не виключає перекваліфікації у справі Новинського як у меншу сторону, так і в більшу / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на засіданні регламентного комітету Верховної Ради.

«Я не виключаю перекваліфікації як у меншу сторону, так і в більшу, бо ще є захоплення в заручники – стаття 147 Кримінального кодексу. Тому слідство має отримати всі можливості, які ми зараз не можемо отримати через статус недоторканності народного депутата – обшуки, вилучення мобільних телефонів та інших речей. Але навіть те, що ми зараз це обговорюємо, зменшує шанси слідства, бо Новинський недоторканний», – зазначив Луценко.

Читайте такожЯнукович - замовник: ГПУ схематично пояснила ролі фігурантів і суть справи викрадення помічника настоятеля УПЦ МП (інфографіка)

Відео дня

Водночас Луценко зазначив, що слідство триває.

Як повідомляв УНІАН, Луценко просить Верховну Раду надати дозвіл на притягнення депутата Вадима Новинського до кримінальної відповідальності за підозрою в причетності до організації незаконного позбавлення волі впродовж 179 днів помічника митрополита Володимира архієпископа Олександра Драбинка.

Генпрокуратура підготувала підозру екс-президенту Віктору Януковичу щодо його причетності до викрадення помічника настоятеля УПЦ МП.

За даними слідства, Янукович у 2013 році для подальшої узурпації влади вирішив створити організоване угруповання, яке б у результаті протиправних дій змусило митрополита Володимира добровільно відмовитися від виконання своїх обов’язків із метою призначення в подальшому намісником УПЦ МП більш лояльної до чинної влади особи.

Відповідальним, як зазначає слідство, за вирішення цих питань було визначено Новинського.