Путин признал, что

Про це Reuters повідомили кілька джерел, ознайомлених з планами політиків.

За їх даними, це питання буде обговорюватися на зустрічі в Берліні, організованій федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, в якій планується участь лідерів Великої Британії, Франції, Італії та Іспанії.

Читайте такожНовообраний президент Болгарії пообіцяв домагатися скасування санкцій проти Росії

Відео дня

Раніше Дональд Трамп, який переміг на виборах президента США, заявляв, що прагнутиме до зближення з Росією, породивши сумніви в Європі про майбутнє режиму санкцій, введених Вашингтоном і Брюсселем у 2014 році після вторгнення Росії на схід України.

Німецький чиновник заявив, що існував план у найближчі тижні погодити продовження санкцій ЄС проти Росії, дія яких закінчується наприкінці січня.

«Але є побоювання, що Трамп може рухатися в зворотному напрямку після його інавгурації 20 січня. Тому європейські лідери шукатимуть ясності від Обами, який зустрічався з Трампом у Білому домі минулого тижня. Обама мав прибути до Берліна у середу ввечері після відвідування Греції», - наголошується у повідомленні агентства.

Читайте такожОлланд розповів про умови, за яких ЄС скасує санкції проти Росії

Після зустрічі з Трампом Обама спробував заспокоїти американських союзників, запевняючи, що обраний президент підтримуватиме основні відносини по всьому світу, зокрема з НАТО.

Європейські чиновники побоюються, що Росія буде використовувати час до інавгурації Трампа для початку нових наступальних операцій в Сирії і в Україні.

Два дипломатичні джерела заявили, що сирійське питання також порушуватиметься на засіданні в Берліні.

Лідери Європейського Союзу в жовтні засудили Росію за бомбардування мирних жителів в Алеппо і дали зрозуміти, що можуть ввести нові санкції за її дії, якщо бомбардування продовжаться.