У МЗС РФ заявили, що адміністрація Обами

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це на брифінгу в Москві сказала офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова.

«Прийняте Вашингтоном 14 листопада рішення ввести до свого антиросійського санкційного списку шістьох депутатів Держдуми від Криму і Севастополя. Цей крок не може не викликати жалю», - сказала Захарова, зазначивши, що про це йтиметься під час переговорів керівників зовнішньополітичних відомств РФ і США.

«Про який жаль ми говоримо? Про жаль з приводу цілковитого відриву Білого дому від реальності, від такого інстинктивного бажання адміністрації Барака Обами напакостити наостанок, хоча й так було зроблено чимало. Мені здається, більше можна не старатися», - сказала вона.

Відео дня

Читайте такожЛідери 5 країн ЄС і президент США обговорять продовження дії санкцій проти РФ - ЗМІ

Захарова не виключає, що чинна адміністрація президента США на цьому не заспокоїться».

«Є побоювання, що до останнього свого дня атмосфера відносин з боку Білого дому буде постійно псуватися. Таке відчуття є. Ми, звісно, сподіваємося, що на зміну таким руйнівникам, просто термінаторам російсько-американських відносин у Вашингтоні прийдуть люди, які ставитимуться до двостороннього співробітництва обережніше», - сказала вона.

Читайте такожОлланд розповів про умови, за яких ЄС скасує санкції проти Росії

Захарова заявила, що через санкції на Росію вплинути не вдасться.

Як повідомляв УНІАН, США 14 листопада ввели санкції проти шести «депутатів» Держдуми від анексованого Криму.

Так, санкції введені проти екс-заступника голови уряду Криму Руслана Бальбека, а також «депутатів» Костянтина Бахарєва, Дмитра Бєліка, Андрія Козенка, Світлани Савченко, Павла Шперова.

Раніше проти цих «депутатів» ввів санкції Європейський Союз.