На думку Фріз,

Таку думку висловила член комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз у Facebook.

На її думку, така політика нічого доброго для Молдови не принесе.

«По-перше – це не зручно та небезпечно, доведено Януковичем. По-друге – це неможливо, і про це нам неодноразово у 2013 році заявляв Кремль. Переконана, що таку позицію мають пам’ятати в Брюсселі», – пише Фріз.

Відео дня

Фріз вважає, Ігор Додон пам’ятає, що сьогодні інтеграційна політика на європейському просторі – це ознака вибору цінностей, прав та свобод.

«Отже, наміри Ігор Додона зберегти асоціацію з ЄС та зблизитись з Кремлем виглядають дещо самовпевнено та неадекватно. Вони дуже нагадують поведінку біглого екс-президента Януковича. Сподіваюсь, що до цього не дійде», – зазначає Фріз.

Читайте такожЛідер президентської гонки Молдови назвав Крим територією РФ

Як повідомляв УНІАН, Центральна виборча комісія Республіки Молдова визнала обрання проросійського кандидата Ігоря Додона президентом країни після другого туру виборів.

На офіційному сайті Додона зазначалось, що у разі перемоги на виборах він у перші 100 днів на посаді президента обіцяє відновити стратегічне партнерство з Росією.

Також перший закордонний візит він планує здійснити до Москви. На наступний день після другого туру виборів Додон виступив за федералізацію країни, назвав виведення російських військ з Придністров'я "провокацією".