Марія ХЗахарова / REUTERS

Після затвердження в Європарламенті резолюції про протидію ісламістській і російській пропаганді, в якій згадувалися російські пропагандистські ЗМІ, Москва пригрозила "заходами у відповідь". Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це на брифінгу в Москві заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

Читайте такожПутін похвалив свої пропагандистські ЗМІ за "талановиту роботу"

Відео дня

«Ми сподіваємося, що за цією резолюцією не підуть практичні рішення щодо обмеження діяльності російських ЗМІ. Є привід для такої надії, тому що прийняття цього документа викликало колосальну хвилю неприйняття в самому Європейському союзі», - сказала вона.

«Якщо ж все-таки цей документ реалізовуватиметься і застосовуватиметься саме в контексті обмеження діяльності російських ЗМІ на території країн ЄС, то, звичайно, вживатимуться заходи у відповідь», - заявила Захарова.

Зокрема, вона нагадала, що Росія і Польща обмінялися позбавленням акредитацій кореспондентів з цих країн.

Як повідомлялося, раніше в середу Європарламент схвалив резолюцію про боротьбу з ісламістської і російською пропагандою. Зокрема, в ній Євродепутати попереджають, що після анексії Криму та розв'язування гібридної війни на Донбасі Кремль посилив свою пропаганду проти ЄС. Вони зазначають, що "російська влада використовуєь широкий спектр засобів і інструментів, таких як багатомовні телеканали (наприклад, Russia Today), псевдо-інформаційні агенції та мультимедійні платформи (наприклад, Sputnik) [...], соціальні медіа та інтернет-тролів, щоб кинути виклик демократичним цінностям, розділити Європу, зібрати внутрішню підтримку і створити враження відбулася державності у східних кордонів ЄС".