Зустріч у Мінську щодо України у вівторок проведуть за ініціативою Берліна та Парижа / REUTERS

Про це повідомив речник німецького зовнішньополітичного відомства Мартін Шефер у понеділок, 28 листопада, під час прес-конференції в Берліні, пише Deutsche Welle.

Читайте такожЛавров заявив, що візьме участь у зустрічі глав МЗС країн "нормандського формату" в Мінську

На зустрічі очільників зовнішньополітичних відомств України, Німеччини, Франції та Росії у білоруській столиці йтиметься про реалізацію мінських домовленостей на Сході України. За словами речника німецького МЗС, у Мінську знову буде докладено багато зусиль з боку німецького міністра закордонних справ задля урегулювання конфлікту на Донбасі. Як наголосив Мартін Шефер, у Берліні ніколи не припинять сподіватися, що сторони конфлікту все ж таки по-справжньому втілюватимуть мінські домовленості, повідомляє агентство Reuters.

Відео дня

Зустріч у Мінську у вівторок проведуть за ініціативою Берліна та Парижа. Очікується, що участь у ній візьмуть український міністр закордонних справ Павло Клімкін, очільник МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, його французький колега Жан-Марк Еро та керівник російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров.

Під час попередньої зустрічі у нормандському форматі на рівні глав держав і урядів чотирьох країн у жовтні було вирішено розробити "дорожню карту" з імплементації Мінських угод.

Нагадаємо, 21 листопада президент України Петро Порошенко і канцлер ФРН Ангела Меркель домовилися про проведення наприкінці листопада зустрічі керівників МЗС країн «нормандської четвірки».