Янукович про можливу причетність Льовочкіна: Якщо влада це не доведе - хай буде це на його совісті / Фото УНІАН

Відповідаючи на запитання про те, хто віддавав наказ завозити обладнання для встановлення новорічної ялинки на Майдані, Янукович відповів, що це питання потрібно адресувати теперішній владі - чому це питання не розслідували.

"Я в свій час, що я міг зробити, я відсторонив від роботи Попова - голову Київської адміністрації, Сівковича - першого заступника голови РНБО, а міністр внутрішніх справ відсторонив керівника київської міліції Коряка. Це було зроблено. І генеральна прокуратура почала розслідувати це питання", - заявив Янукович.

Читайте такожЯнукович визнав: "Беркут" перевищив повноваження при розгоні Майдану

Відео дня

"Знайти такий барометр, який встановить - хто більше винний, а хто менше (у кровопролитті на Майдані, - ред.) - дуже було важко. І я не прокурор не слідчий, і не суддя, щоб міг це сказати. Я сказав, щоб винні були покарані і це було зроблено на той час", - стверджує Янукович.

"Хто не попав… мені весь час кажуть про Льовочкіна, голову адміністраці. Я відповідав - так, можливо він мав до цього причетність. Можливо. Але ніяких доказів цього у мене особисто не було. І слідство їх не встановило. Тому якщо це було так, хай влада зараз це доведе. Якщо влада це не доведе - хай буде це на його совісті. Чи якщо він невинний, то ті, хто так на нього казали чи кажуть, повинні принести вибачення. Це також повинен встановити суд", - сказав президент-утікач.

Як повідомляв УНІАН, 23 листопада Льовочкін назвав брехнею звинувачення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на його адресу у причетності до розгону Майдану.