Павло Клімкін / REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом у Києві.

«Я буду, звичайно, наполягати на нашому баченні «дорожньої карти», реальної «дорожньої карти», яка здатна зробити реальний прогрес у виконанні Мінська», - сказав Клімкін.

Читайте такожЛукашенко пропонує почати новий "мінський процес", ЄС обговорить ініціативу

Відео дня

Він також повідомив, що має намір зробити основний акцент на питаннях безпеки, гуманітарного виміру, зокрема звільнення українських заручників і політичних в'язнів, а також доступу до них міжнародних організацій і Червоного Хреста.

Як повідомлялося, 21 листопада президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Анґела Меркель домовилися про проведення наприкінці листопада зустрічі керівників МЗС країн «нормандської четвірки».

Міністри закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро запропонували провести наступну зустріч у Мінську.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що візьме участь у зустрічі голів МЗС країн «нормандського формату» у Мінську 29 листопада.

Через те, що Мінські домовленості практично не визначають послідовності виконання їхніх пунктів, керівники держав «нормандського формату» – України, Німеччини, Франції і Росії – домовилися на зустрічі в Берліні, яка завершилася в ніч на 20 жовтня, що голови МЗС цих країн мають підготувати «дорожню карту», яка узгодила б цю послідовність виконання пунктів усіх трьох головних мінських угод: Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і Мінського комплексу заходів від 12 лютого 2015 року.