/ minfin.com.ua

У Росавіації заявили, що Україна намагається "влізти" в суверенний повітряний простір РФ над Чорним морем. Про це повідомляє прес-служба відомства, посилаючись на інформаційні авіаційні повідомлення, які вона нібито отримала.

Читайте такожВідомий українофоб Охлобистін попросив "громадянство ДНР" – ЗМІ

"Всі встановлені українською стороною небезпечні зони як над нейтральними, так і над територіальними водами, знаходяться в так званому районі польотної інформації Сімферополь (РПІ Сімферополь). РПІ Сімферополь – це обмежена ділянка повітряного простору над Чорним морем, в якому управління повітряним рухом здійснюють диспетчери російського аеронавігаційного провайдера  - Державної корпорації по організації повітряного руху в Російській Федерації (ГК Орпр)", - йдеться в заяві Росавіації.

Відео дня

Російське відомство стверджує, що таким чином може бути порушена "суверенний повітряний простір Росії", на відстань від 11 до 18 кілометрів з боку нейтральних вод.

Причина встановлення небезпечних зон в українських повідомленнях нібито не вказана.

У своїй заяві Росавіація апелює до вимог Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО). Нібито Україна не погодила свої дії про встановлення небезпечних зон над нейтральними водами з ЦК Орпр РФ.

Нагадаємо, 25 листопада в Росавіації також заявили, що "Україна в односторонньому порядку" нібито прийняла рішення провести ракетні стрільби в "суверенному повітряному просторі РФ у районі Криму", де здійснюються польоти цивільних та державних повітряних суден.