Лещенко втік від представника НАЗК / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, Лещенко йшов кулуарами парламенту і до нього підійшов представник НАЗК та почав зачитувати протокол для ознайомлення, але Лещенко, не слухаючи його, забіг у сесійну залу.

У коментарях журналістам уповноважений НАЗК зазначив, що у зв’язку з тим, що Лещенко не з’являється до НАЗК «уже протягом трьох викликів, тому було вирішено саме в парламенті ознайомити його з протоколом».

Козловський констатував, що Лещенко в парламенті відмовився від підписання протоколу, а також ознайомитися з ним, і були два свідки, які бачили цю ситуацію.

У зачитаному протоколі зазначається, що Лещенко отримав при купівлі квартири знижку 1 млн 801 тис. 648 грн, що є «подарунком у вигляді пільги».

У протоколі зазначено, що, відповідно до держбюджету на 2016 рік, мінімальна заробітна плата становить на 1 січня 2016 року 1 тис. 378 грн, таким чином “отриманий Лещенком подарунок у вигляді пільги - зниження вартості квартири - у 1307 разів перевищує мінімальну заробітну плату”.

“За таких умов Лещенко, порушуючи вимоги ч. 1 ст. 24 закону України “Про запобігання корупції”, не відмовився від пропозиції одержання подарунку у вигляді пільги при купівлі квартири...”, - йдеться в протоколі.

У документі зазначається, що Лещенко “порушив встановлені законом обмеження щодо одержання подарунку”.

Читайте такожКвартирне питання: Лещенко не зміг приїхати до НАЗК через суд за позовом Авакова

Козловський повідомив, що протокол є у двох екземплярах, один з яких буде направлений Лещенку.

Як повідомляв УНІАН, 6 вересня ЗМІ написали, що Лещенко придбав квартиру площею майже 200 кв. метрів у новому будинку в центрі Києва.

7 вересня перший заступник голови Регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник заявив, що вимагає від НАБУ з'ясувати ситуацію з купівлею Лещенком елітної квартири, оскільки "йдеться про репутацію українського парламенту".

Читайте такожЛещенко втік від запитань про критику його коханою нардепів, яких вона назвала "дебілами"

Пізніше сам Лещенко закликав Національне агентство із запобігання корупції та НАБУ провести перевірку з приводу придбання ним квартири. Він стверджує, що гроші, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, а її купівля не порушила відповідних вимог антикорупційного законодавства України.

1 грудня НАЗК заявило про завершення перевірки за фактом придбання Лещенком квартири в Києві та виявило у діях депутата ознаки адміністративного правопорушення. Того ж дня Лещенко назвав неправдивою заяву НАЗК про ознаки адмінправопорушення у придбанні ним квартири.