ГПУ про виведені Лазаренком гроші: Ми можемо розраховувати на повернення повних сум / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам.

«Там 280 мільйонів (доларів) і йдеться про п’ять-шість юрисдикцій. Ми зараз перебуваємо на майже фінальній стадії судового розслідування в Сполучених Штатах Америки, і після того, як Сполученими Штатами Америки буде прийнято судове рішення в цьому цивільному позові, ми зможемо розпочати переговори з цими юрисдикціями щодо повернення грошей», – повідомив Єнін.

За його словами, мова йде про Антигуа й Барбуда, Гернсі, Ліхтенштейн, Литву і Швейцарію.

Відео дня

Читайте такожДніпровська міськрада позбавила екс-прем'єра Лазаренка звання почесного громадянина міста

Також Єнін вважає, що наявні можливості повернення цих коштів.

«Десь ми можемо розраховувати на повернення повних сум. Десь ми будемо змушені вести розмову про розподіл цих активів», – сказав він.

Довідка УНІАН. Лазаренко очолював уряд України з червня 1996 до липня 1997 року. У 1998 році він став народним депутатом і очолив фракцію «Громада».

Лазаренка було заарештовано в США в лютому 1999 року з панамським паспортом, він провів у в’язниці в очікуванні процесу близько чотирьох років.

У червні 2003 року його випустили під заставу в розмірі 65 млн доларів, проте 1 жовтня 2008 року екс-прем’єр вирішив повернутися до американської в’язниці, заявивши, що побоюється за своє життя.

Прокуратура звинувачувала Лазаренка в здирництві, шахрайстві, перевезенні викрадених авуарів і відмиванні в 1994–1999 роках 280 млн доларів.

Також Лазаренко фігурує в оприлюднених навесні 2016 року матеріалах про власників великих офшорів, які грунтуються на даних «Панамського архіву» – збірки документів про офшорні схеми маловідомої фірми з Панами Mossack Fonseca.