Клімкін заявив, що Європарламент ще раз голосуватиме за механізм призупинення безвізових режимів з третіми країнами / фото: УНІАН

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що в процесі скасування віз для громадян України для вільних подорожей в Європейський Союз, Європарламент ще раз голосуватиме за механізм призупинення безвізових режимів з третіми країнами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава МЗС повідомив журналістам.

"Зараз питання полягає у тому, наскільки Європейський Союз зможе швидко побудувати весь процес погодження, оскільки формальний процес погодження на сьогодні полягає у тому, що по-перше, Європейський парламент голосував за це рішення, зараз воно буде перекладено на всі офіційні мови Євросоюзу. Після того, воно буде формально проголосовано ще раз Європарламентом, і після того буде рішення Європейської Ради", - сказав Клімкін.

Відео дня

Читайте такожЄвропарламент прибрав дату розгляду "безвізу" для України

Також він зауважив, що це рішення після його ухвалення Радою ЄС має бути опублікованим.

"Я на сьогодні не можу сказати, яким чином Європейська Рада і Європейський парламент побудують цей процес в часі. Але ми намагаємось зараз тиснути, і я кажу відверто це слово, тиснути, для того, щоб цей процес зайняв менше часу. Я виходжу з того, що на сьогодні це питання кількох місяців, але спекулювати з датами, чи це буде два місяці, чи це буде три місяці, ми на сьогодні не можемо, оскільки процес, він суто бюрократичний в рамках ЄС", - зазначив міністр.

Як повідомляв УНІАН, Нідерландиможуть ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС після 15 березня.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Він упевнений, що парламент схвалить компроміс щодо асоціації між Україною і ЄС, досягнутий у Брюсселі, але сумнівається, чи буде ратифіковано цю угоду до виборів у Нідерландах, які відбудуться 15 березня 2017 року. "Я впевнений у тому, що парламентська більшість може бути досягнута. Я не знаю, чи буде це зроблено до виборів", - заявив Рютте.