Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський / REUTERS

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський вважає, що Мінські угоди не будуть повністю реалізовані. Про це йдеться у його заяві, поширеній на сайті МЗС Польщі. 

"На нашу думку, мінські угоди не будуть виконані", – сказав він.

На думку Ващиковського, для завершення конфлікту на Донбасі необхідно розширювати «нормандський формат». Він підкреслив, що Польща, як країна, яка межує із країною-агресором (Калінінградська обл. РФ, - ред.), наполягає на розширенні групи у Мінську, включивши до її складу США та Польщу.

Відео дня

Читайте такожВ ОБСЄ після мінських переговорів натякнули на можливі "взаємні поступки"

"Потрібно розширити нормандський формат, тому що лише європейські держави, такі, як Франція або Німеччина не в змозі привести до змін у протистоянні з Росією. (...) Ми єдина держава ЄС і НАТО, яка межує як з агресором, так і з жертвою агресії. Будь-яке загострення ситуації буде на нас впливати", – так обґрунтовує необхідність залучення Польщі до переговорів по Донбасу Ващиковський.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив, що "нормандський формат" у питанні врегулювання ситуації на Донбасі працює мляво, але має бути продовжений.

За його словами, «нормандському формату» альтернативи немає.

«Нормандський формат» дійсно не демонструє такої надефективності й залишається тільки шкодувати про те, що він працює так мляво, але іншого немає. І я особисто вважаю, що робота в цьому форматі має бути продовжена. Якщо ми втратимо цей механізм, цей інструмент, то ситуація деградуватиме досить швидко, чого б не хотілося», - сказав Путін.

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 24 грудня на Донбасі мав початися «режим тиші». Втім бойовики не дотримуються домовленостей та продовжують вести провокативні обстріли на сході України.