Ткаченко заявив, що канал не є активом ПриватБанку / Фото УНІАН

Про це заявив генеральний директор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко, передає ТСН.

"Для нас стало несподіванкою дізнатися, що голова Нацради пов'язує ситуацію продовження ліцензії каналу "1+1" з націоналізацією "ПриватБанку". У нашій країні існує механізм націоналізації банку, але, слава Богу, немає механізмів націоналізації телеканалів", - зазначив він, додавши, що коментар Юрія Артеменка підтверджує, що у держави є інтерес до активів каналу "1+1".

Ткаченко заявив, що канал не є активом "ПриватБанку". "У студії немає кредитів або боргових зобов'язань перед банком. У приватних розмовах я неодноразово отримував інформацію, що з боку Адміністрації президента здійснюється тиск на Нацраду. Пов'язую це з тим, що перед виборами Адміністрації президента невигідно мати непідконтрольний медіа-ресурс", - йдеться в заяві.

Відео дня

Читайте такожУ Нацраді не бачать підстав для припинення мовлення 1+1

Олександр Ткаченко також зазначив, що в законодавчих нормах відсутня інформація, що необхідно чекати місяць (до 23 січня 2017 року) на одержання документа про пролонгацію ліцензії.

"Нацраді нічого не заважало видати нам ліцензію сьогодні, але цього не відбувається. А відбуваються розмови на тему "будьте лояльніші до президента", почекайте, дайте той документ або інший... Ми подали пакет документів із усією необхідною інформацією шість місяців тому. Зараз, як бачимо, відбувається підміна понять і у нас є всі підстави для побоювань, що Нацрада може скасувати ухвалене раніше рішення. Запит пані Фіщук (який формально ми так і не отримали) про кінцевого бенефіціара не більше ніж хитрість, яка не може впливати на факт видачі нам ліцензії", - заявив гендиректор "1+1 медіа".

Нагадаємо, у ніч на 29 грудня керівництво і співробітники телеканалу 1+1 оприлюднили звернення до президента та прем'єр-міністра України, а також спікера Ради. У ньому, зокрема, йшлося про спробу позбавити телеканал ліцензії.